Knie kraakbeen

knie kraakbeen

Informatie over het behandelen van artrose met fysiotherapie, laser, kruiden, homeopathie, voedingssupplementen, acupunctuur of andere behandelmethoden. Verschillende structuren in en rondom de knie zorgen er samen voor dat de knie stabiel is en tegelijk ook goed kan bewegen. Bijna iedereen heeft weleens last van de knie. Fiets knie (biker's knee) Knieklachten zijn de meest voorkomende klachten bij fietsers. Een meerderheid van deze klachten wordt veroorzaakt door irritatie achter. "Intestinal absorption enhancement of coenzyme Q10 with a lipid microsphere". "Distribution and redox state of ubiquinones in rat and human tissues".

Door de plek waar u pijn heeft aan te wijzen en vervolgens de vragen te beantwoorden, worden uw knieklachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen faltencreme binnen de fysiotherapie. Het is verstandig om uw kniepijn te laten controleren door een praktijk voor fysiotherapie bij u in de buurt. Doe de zelfcheck. Vraag een fysio om hulp, aandoeningen van de knie, hieronder een overzicht van aandoeningen die pijn in de knie kunnen veroorzaken. Elk artikel geeft uitgebreide informatie over de klachten, de oorzaak en de eventuele behandeling. Wanneer u de online fysiotherapie check doet, worden uw klachten vergeleken met al deze aandoeningen.

knie kraakbeen
de strekspier, musculus quadriceps, te helpen bij het overbrengen van de krachten op het onderbeen. De patella vormt een apart gewricht met het femur, ook wel het 'patellofemorale gewricht' genoemd. Kuitbeen, aan de buitenkant van de knie vinden we ook nog een gewrichtje dat gevormd wordt door het kopje van het kuitbeen dat stevig aan het scheenbeen verboden. Dit noemen we het tibiofibulaire gewricht (tibiascheenbeen, fibulakuitbeen). Spieren, de spier die vanuit de heup aan de voorkant van het bovenbeen loopt en vervolgens via een peesconstructie met de knieschijf op het onderbeen aanhecht, is de musculus quadriceps. Deze spier heeft als functie de knie te strekken. Aan de achterzijde van de knie en het bovenbeen lopen de hamstrings. De belangrijkste functie van de hamstrings is het buigen van de knie. Samen met een hoop andere spieren werken de quadriceps en de hamstrings nauw samen, waardoor we de knie vloeiend kunnen draaien, buigen en strekken. Controleer gratis uw knieklachten, om een goed beeld te krijgen van wat de pijn in uw knie kan veroorzaken, adviseren we u de online fysiotherapie check te doen.
knie kraakbeen

Artrose behandeling voor oa rug, handen, Knie, heup


Zij vormen samen het 'femorotibiale gewricht'. Omdat de gewrichtsvlakken van het bovenbeen niet precies passen vitale op het vlakke 'tibiaplateau bevinden zich tussen de botdelen twee menisci (meervoud van 'meniscus. Een meniscus is een halvemaan-vormig schijfje van kraakbeen dat de drukverdeling in het kniegewricht verdeelt en een schokdempende werking heeft. Daarnaast vermoedt men dat de menisci bijdragen aan een betere smering van het gewricht, door de in het gewricht aanwezige vloeistof (synovia) zo optimaal mogelijk langs het gewrichtskraakbeen te geleiden. Kraakbeen, het gewrichtskraakbeen is een zeer glad laagje bindweefsel waarmee de over elkaar glijdende botdelen bekleed zijn. Slijtage van dit laagje kraakbeen staat ook wel bekend als 'artrose' (gewrichtsslijtage). Banden, de stabiliteit van de knie wordt voor het grootste deel verzorgt door verschillende bandstructuren (ligamenten). Ze houden de knie stevig bijelkaar zonder de natuurlijke bewegingen te beperken. Tussen de binnenste (mediale) en buitenste (laterale) meniscus bevinden zich de voorste en de achterste kruisbanden.

Kan beschadigd kraakbeen herstellen?


In 2011 werd de baanbrekende ontdekking gedaan dat ook ernstig beschadigd kraakbeen kan herstellen. Lees meer over gewrichtsvervanging van de knie (knieprothese). Het kniegewricht verbindt het bot van je bovenbeen met dat van je onderbeen. Op de uiteinden van deze botten zit een laagje kraakbeen. See tweets about #kraakbeen on Twitter. See what people are saying and join the conversation. Knie speelt dan direct weer. Gonartrose is hetzelfde als knieartrose.

knie kraakbeen

Groeischijf in lange beenderen) Gewrichtsvlakken vrijwel zonder wrijving over elkaar laten glijden Literatuurverwijzingen bewerken lewis,. A latin where dictionary founded on Andrews' edition of Freund's Latin dictionary. a b Liddell,. Revised and augmented throughout by sir Henry Stuart Jones. With the assistance.

a b c Federative international Committee on Anatomical Terminology (ficat) (2005). International terms for human cytology and histology. Philadelphia/Baltimore/New York/London/Buenos Aires/Hong Kong/Sydney/tokyo: Wolter Kluwers-Lippincott Williams wilkins. Overgenomen van " ".

Kraakbeen - orthopedie en Traumatologie

Hun aantal, toestand en dichtheid is voor iedere kraakbeensoort specifiek. Chondrocyten produceren permament de bestanddelen van de kraakbeenmatrix, zoals collageenvezels (dat als "netwerk" functioneert proteoglycanen, hyaluronan en elastinevezels en produceren tevens enzymen die zorgen voor het opruimen ervan als ze zijn opgebruikt. Types kraakbeen bewerken Articulair kraakbeen: kraakbeen bij een gewricht de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen vindt plaats over een beschermend omhulsel ( perichondrium dat het kraakbeen (uitgezonderd gewrichtskraakbeen) als een soort huid omhult. Bij gewrichtskraakbeen vindt dit plaats via de synoviaalvloeistof in de gewrichtsspleet. Als de kraakbeenmatrix beschadigd raakt, neemt de lengte van de glycosaminoglycanen af, evenals hun binding aan andere biopolymeren, zoals collageen. Hierdoor kan er minder water in het kraakbeen vastgehouden worden, wat ten koste gaat van de stootkussenfunctie. Steun bieden aan weke delen Schokabsorptie in gewrichten groei beenderen tanden (o.a.

knie kraakbeen

Mortelé, orthopedie

Chondrocyten zijn kraakbeencellen die ingebed liggen in holtes (lacunae) binnen de kraakbeenmatrix. De chondrocyten worden gevoed via diffusie, zo worden ook afvalstoffen afgevoerd. De druk die bij belasting ontstaat, genereert de benodigde pompwerking. Vanwege het ontbreken van bloedvaten groeit en types herstelt kraakbeen langzamer dan andere bindweefselsoorten. Inhoud Als kraakbeencellen komen chondrocyten, chondroblasten en chondroclasten voor. Chondroblasten zijn de voorlopercellen van chondrocyten. Ze stammen af van mesenchymale stamcellen en produceren de actieve vorm van de kraakbeencellen daar, aangezien ze alle componenten van de kraakbeenmatrix kunnen synthetiseren. Zodra ze deze synthesefunctie ingesteld hebben, differentiëren ze zich naar chondrocyten, de eigenlijke kraakbeencellen. De chondrocyten zijn kleiner dan de chondroblasten, kogelvormig, bezitten een ronde celkern en bevatten veel water, vet en glycogeen.

Uit wikipedia, de vrije encyclopedie, ga naar: navigatie, zoeken, kraakbeen (. Klassiek latijn : cartilago 1 ; Oudgrieks : χόνδρος chóndros 2 ) is een speciale vorm van bindweefsel met een elastisch karakter als gevolg van eigenschappen van de extracellulaire matrix. Kraakbeen kan grote druk weerstaan (stootkussenfunctie maar heeft weinig trekvastheid, in tegenstelling tot bot. Kraakbeen is te vinden in vele gebieden van het lichaam, met inbegrip van het articulaire oppervlak van de botten, de ribbenkast, het oor, de neus, de bronchiale buizen reviews en de tussenwervelschijven. Ongeveer vijf procent van het kraakbeen bestaat uit gespecialiseerde cellen, die voortdurend extracellulaire matrix produceren. Deze intercellulaire component bestaat voornamelijk uit water en is opgebouwd uit een netwerk van collageenvezels met proteoglycanen, hyaluronan en elastinevezels. Afhankelijk van de relatieve hoeveelheden van deze componenten kan deze tussenstof dik viskeus zijn of gel-achtig. Kraakbeen wordt ingedeeld in hyalien, fibreus en elastisch kraakbeen. In tegenstelling tot ander bindweefsel bevat kraakbeen bij volwassenen geen bloedvaten of zenuwen.

Wouter Van den Broecke

Verschillende structuren in en rondom de knie zorgen er night samen voor dat de knie stabiel is en tegelijk ook goed kan bewegen. Bijna iedereen heeft weleens last van de knie. Knieklachten kunnen zowel acuut als gedurende een langere periode ontstaan. Dit uit zich vaak in pijn, stijfheid, een bewegingsbeperking of een dikke knie. Anatomie van de knie, de opbouw van de knie is voor veel mensen verwarrend. Termen als 'meniscus 'kniebanden' en 'kruisbanden' worden vaak te pas en te onpas door elkaar gebruikt. Hieronder een overzicht van de belangrijkste structuren in en rondom de knie. Bovenbeen en scheenbeen, in het kniegewricht komen verschillende botdelen bijeen. De ronde gewrichtsoppervlakken van het bovenbeen (het femur) staan recht op het vlakkere uiteinde van het scheenbeen (de tibia).

Knie kraakbeen
Rated 4/5 based on 578 reviews
Recensies voor het bericht knie kraakbeen

 1. Pakor hij schrijft:

  Indien het kraakbeenletsel over de volledige dikte van het kraakbeen aanwezig is kunnen er verschillende open of arthroscopische (kijkoperatie) chirurgische technieken worden toegepast. Deze technieken zijn toepasbaar tot een leeftijd van ongeveer 50 jaar. Behandeling, afhankelijk van de graad van aantasting en de hinder die de patiënt van het letsel ondervindt hebben we een aantal behandelingsmogelijkheden die kunnen toegepast worden. De knie is een van de belangrijkste en meest belaste gewrichten van ons lichaam.

 2. Qucilari hij schrijft:

  Sportblessures bijvoorbeeld komen tegenwoordig vaker voor. Andere oorzaken zijn een overmatige belasting en slijtage in combinatiemet bijvoorbeeld spierzwakte en overgewicht. Het defekt word zo uitgeboord en opgevuld met een op maat afgesneden plug.

 3. Acodig hij schrijft:

  Complicaties zijn zeldzaam na een kijkoperatie van de knie. De pijn die optreedt na kraakbeenschade, komt niet direct van het kraakbeen, maar via de geïrriteerde structuren rondom het kraakbeen. Tegenwoordig zijn er afhankelijk van leeftijd, ernst van het letsel en mate van activiteit verschillende therapieën. Ofwel wordt tijdens een eerste artroscopie kraakbeen weggenomen en worden de kraakbeencellen gekweekt in het labo (autologous chondrocyte implantation ) om dan 5 tot 6 weken later (indien voldoende aantal) terug ingeplant te worden via een operatie met een kleine insnede. .

 4. Akica hij schrijft:

  De specialist kan dit doen door het bot aan te prikken met een "icepick". Wanneer deze cellen zich voldoende hebben vermenigvuldigd om het defect op te vullen, worden de cellen 9 tot 13 weken na de wegname van het kraakbeenbiopt geïmplanteerd. Aan de binnenkant en aan de buitenkant van de knie zit een meniscus als een vulring tussen het bovenbeen en het scheenbeen, en die zodoende het gewicht op het onderbeen verdeelt.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: